Hopp til hovedinnholdet

Google Maps og Navigator.

Knut G. Eliassen og Thor Hammer har diskutert en "oppfølger" til Thors artikkel i BMW-bladet om Google Maps og Navigator. 

oogle Maps og Navigator, noen kommentarer.

Metoden er enkel og grei å bruke. Men den har også noen klare praktiske begrensninger. Navigatoren «spiser» ikke mer enn 15 000 posisjonspunkter i en GPX-fil. Det tilsvarer 150-200 km på svingete Vestlandsveier, og omtrent det dobbelte på våre gode hovedveier a la E6 i Gudbrandsdalen.

Etter de 15 000 posisjonspunktene stopper sporet. Du får ingen advarsel om at sporet ikke rekker frem til den destinasjonen du hadde tenkt. Det samme gjelder om du oppretter en tur av sporet med Navigatoren.

Men det finnes veier rundt begrensningen

  • Dele opp sporet i flere deler/GPX-filer
  • Hente GPX-filen inn i BaseCamp og konvertere sporet til en tur, som så sendes til Navigator som tur.
  • Etter å ha konvertert spor-filen til en tur, kan du la BaseCamp opprette en ny sporfil på bakgrunn av turen. Den nye GPX-filen kan så sendes tilbake til Navigator.

Når BaseCamp oppretter en GPX-fil på bakgrunn av en tur, er BaseCamp mye bedre på «dynamisk punktsetting» enn Google Maps og MapsToGPX. I sistnevntes fil settes punktene ganske tett, også langs en rett strekning.

Se illustrasjon.

BaseCamp derimot avsetter ikke nye punkter før retningen endres. Det fører selvsagt til at BaseCamp sin GPX-fil rekker mye lenger før den når begrensningen på 15 000 punkter. I mine enkle tester ville BaseCamps GPX-fil rekke 5-10 ganger så langt før begrensningen inntreffer. Da er man oppe i en god dagsetappe og begrensningen har ikke lenger noen særlig praktisk betydning.

Dersom du henter inn Google og MapsToGPX sin fil i BaseCamp, og så eksporterer den igjen direkte, uten å gå veien om tur-prosedyren i Basecamp, vil GPX-filen ha den samme begrensingen som Goggle/MapsToGPX-filen.

Siste nytt

Da lanserer vi nettbutikk for klubben og alle lokalavdelinger. 

Har spionfotografene avslørt det som blir den nye BMW R 1300 GS?

MCsalget januar–mars 2021: BMW R 1250 GS/A på topp!

Kalender

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.