Hopp til hovedinnholdet

NMCU har laget film av Full Kontroll boka

Full Kontroll boka har vært viktig for sikkerhetsdialogen i MC-miljøet i mer enn 15 år. 

Mange unge opplever imidlertid slike bøker som litt gammeldagse, så NMCU bestemte seg for å filme boka.

Nå er filmen ferdig og lastet opp på Youtube!

En forutsetning for å kjøre trygt på MC er at man behersker presis kjøreteknikk. Man må kunne styre, bremse og akselerere - de tre manøvrene det er mulig å foreta med en motorsykkel. God kjøreteknikk alene er imidlertid ikke nok for å bli en trygg motorsyklist. Vi kan godt si at kjøreteknikken bare er et verktøy for å kunne gjennomføre de taktiske valgene man hele tiden må gjøre ute på veien.  

Og for å kunne ta de rette avgjørelsene må man ha en grunnleggende forståelse for trafikk og noen gjennomtenkte strategier. Man må lære seg reglene for samhandling i trafikken og kjøre på en måte som er forutsigbar for andre. Og ikke minst: Man må være ærlig i forhold til sine egne styrker og begrensinger. 

Som man vil se er ikke dette noen actionfilm. Snarere tvert imot. Filmen er langsom og grundig, og først og fremst tenkt som et «selvstudium» for folk som vil bli dyktigere (og gladere) motorsyklister. Filmen er hele 45 minutter lang og delt opp i 27 selvstendige kapitler.

Les saken hos NMCU

Godt Jobbet!

Hvis du mener du har like mye nytte av Full Kontroll boka kan du laste den ned i pdfformat.

Siste nytt

Snart er det ferietid, og da skal mange sørover med sin MC. Mange vet nok ikke at det nå er FORBUDT å kjøre MC på mange veier i Tyskland. 

Det ER mulig selv om Autozug er nedlagt.

BMW kunngjør at karbonfiberutgaven av S1000RR, som har fått navnet HP4 RACE, skal bygges i 750 eksemplarer, alle selges til banekjøring. 

Kalender

12.00 3. august - 12.00 6. august 2017
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.